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SUMMARY STATEMENT:
Administration is proposing approval of revisions to Board Policy 4262.8.

ISSUE/BACKGROUND:
Board Policy 4262.8 provides for bereavement leave for employees that have experienced loss to identified
relatives and other specific instances. The Policy Committee is recommending a change to make this Board
Policy consistent with the language of negotiated agreements across the District.

ATTACHMENTS:
● BP 4262.8 (with revisions)

RECOMMENDED ACTION:
“I move that the Board of Education approve revisions to Board Policy 4262.8, Bereavement Leave,
in first reading."
Bereavement Leave BP 4262.8

BEREAVEMENT LEAVE

Bereavement leave will be administered in accordance with the
District’s negotiated agreements. Those employees not working
under a collective bargaining agreement are entitled to a maximum



of five (5) days of bereavement leave per calendar year per loss.
Only death in the immediate family shall entitle those not part
of a collective bargaining agreement to bereavement leave, not
deductible from sick leave. An additional two (2) days may be
taken for travel outside the Borough.

Immediate family shall be considered persons having the
relationship of husband, wife, father, son, daughter, mother,
brother, sister, parent-in-law, brother or sister-in-law, son or
daughter-in-law, grandparent, grandchild, or persons living at
the employee’s household as a part of the family.

For Reference – KEA Language

SECTION 15 -BEREAVEMENT
Death in the immediate family or of a grandparent, grandchild, or
parent-or sibling-in-law, niece or nephew, aunt or uncle, first
cousin, ex-spouse, foster child, stepchildren, and members of the
same household and miscarriage with a doctor's verification shall
entitle the teacher up to seven (7) days bereavement leave per
loss, not deductible from sick leave. If additional days' absence
is required, all days in excess of seven will be deductible from
sick leave. A request for an exception to this list of
individuals may be submitted by the teacher to the
Superintendent
or his/her designee.
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